coaching

Coaching

Van raadslid en wethouder in Kerkrade tot burgemeester in Beek en Heerlen. In één zin de politiek bestuurlijke ervaring die ik sinds 1998 heb opgedaan. Doordat ik raadslid en fractievoorzitter ben geweest weet ik uit eigen ervaring welke dilemma’s op een lokale bestuurder of politicus afkomen. Met mijn ervaring kan ik elk raadslid of fractie bijstaan, coachen of informeren.

Als bestuurder heb ik een allround profiel waarbij ik naast alle wettelijke taken van een burgemeester ook diverse andere portefeuille-onderdelen heb vervuld. Daarnaast heb ik toezichthoudende- en managementervaring. Verder ben ik jarenlang voorzitter van gemeenteraad en college geweest. Hierdoor ben ik ook beschikbaar als dagvoorzitter.

Met de komst van het glazenhuis in Heerlen, een maand na de aanslagen van Parijs, heb ik geleerd hoe je projectmatig grote evenementen beveiligt. Ik heb ook crisisteams voorgezeten. Hierdoor weet ik welke druk er echt op de burgemeester af komt. Door mijn werk in een kleine gemeente als Beek, een middelgrote gemeente als Kerkrade en een grote gemeente als Heerlen kan ik beginnende en zittende burgemeesters coachen en spiegelen.